directions_bus directions_boat
store
event

Sommarvågor 28-29/7, 2018 – Kultursommar med ASK

Sommarvågor–en mini kammarmusikfestival

Vita Havet i Österhamn


Svanen – ett spännande program kring den vackra Svanen

Mats Lidström, cello och Leif Kaner-Lidström, piano

Uppläsare poesi om Svanen och annat  – Lennart Fransson 

Lördag den 28/7, kl 19:30

Biljett till konsert Sommarvågor dag 1 eller dag 2 – 200kr,

Biljett till konsert Sommarvågor dag1 och dag 2 – 300kr

All under 25 år GRATIS !

Biljetter går att reservera på leth.arholma@gmail.com eller sms till Siv 070-628 17 86

Betalning helst Swish 070-628 17 86 med namn

Svanen  – inte 1 men 4!

Anna Pavlova gjorde Saint-Saëns lilla stycke från Djurens Karneval odödlig i.o.m. Den Döende Svanen.   Men svanen lever menar Leif och Mats! På programmet finns även stycken av Shostakovich och Prokofieff och Lidströmarna själva.

Mats Lidström, cello, är professor på Royal Acacdemy of Music i London. Flitig solist med de stora orkestrarna som London Symphony Orchestra, BBC Orchestra, Deutsche Symfoni Orkester i Berlin och dirigenter som Previn, Ashkenazy, Segerstam runt om i världen.Han har även uppmärksammats för sina egna kompositioner och flera prisbelönta inspelningar av återupptäckt musik för cellon. Mats är en upptäckare och skapare av stimulerande konserter.

http://www.matslidstrom.com/

 

Leif Kaner-Lidström, pianist och kompositör, har studerat för Graham Humphrey, professor vid Royal Academy of Music i London samt vid Royal Northern Music College i Manchester för Dina Parakhina. Leif har framträtt både nationellt och internationellt. I okt. 2017  gav han sin debut i Manchesters Bridgewater Hall, dit han återvänder med sin far, cellolärare vid Royal Academy of Music, i maj 2019. Tillsammans har de framträtt i konserter i Sverige, England och Italien, samt ’live’ på BBC.  I Stockholm ger de ett program den 4:e sept. på Hallwylska Palatset till minne av Svenska Baletten i Paris. I vintras turnerade han Asien, Australien och Nya Zealand med Anne Sofie von Otter. Deras samarbete fortsätter i Tyskland till hösten. 

Vi kommer även att få höra Leif i en helt annan musikstil i Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen under söndagens konsert tillsammans med Carl Ackerfeldt.

Visor av Evert Taube och Mahlers sångcykel Lieder eines fahrenden Gesellen med

Carl Ackerfeldt, baryton och gitarr, tillsammans med Leif Lidström, piano

Söndagen den 29/7, kl 15:45

Carl Ackerfeldt, baryton, har snabbt etablerat sig på de större konsert-och operahusen i Skandinavien som solist under dirigenter såsom Harding, Blomstedt och Segerstam. Han sjunger regelbundet på Kungliga Operan, Malmö Operan, Norrlandsoperan och Wermlandsoperan. Det blir ett nöje att Sommarvågor får vara med då han framför Mahlers underbara och känslosamma sångcykel Lieder eines fahrenden Gesellen (ungefär Sånger av en resande lärling) om olycklig kärlek för första gången, och tillsammans med pianisten Leif Kaner-Lidström. Vi får även avnjuta Taube med Calle själv på gitarr. Vilka sånger exakt återstår att se.

http://www.carlackerfeldt.com/

Vi fortsätter med den trevliga traditionen med Småtugg & Dryck som finns att köpa före och i pausen under konserten då man även kan njuta av konstutställningen.

Ann-Marie Sjöblom 

retrospektiv konstutställning lördag och söndag 28-29/7 under Sommarvågor.  Arholmas egen älskade konstnär som sinnligt och lekfullt avbildar vår lika älskade skärgårdsmiljö.

Retrospektiv konstutställning med ett 20-tal verk av Ann-Marie Sjöblom.

Hennes verk, som ofta illustrerar livet i skärgården, präglas av en glädje och en värme som sprider sig till all betraktare. Kom och njut! 

Alla verken som visas är i privat ägo och ägarna har i all vänlighet lånat ut tavlorna för denna unika utställning. 

Dessutom Violet 100 år, född 1918 …

Stort tack från ASK till Violet Och Gösta Janssons Stiftelse För Bevarande Av Kultarvet på Arholma Ö. I år firar vi att Violet skulle fyllt 100 år precis som Ingmar Bergman. Båda har i sina liv främjat kulturen på ett sätt som vi alla fortfarande kan njuta av!


X