Arholma

directions_bus directions_boat
store
event
wb_sunny

Mat och dryck

Arholma Dansbana

Arholma Dansbana med sin enastående utsikt och restaurang ligger uppe på berget ovanför norra bryggans hamn, där Waxholmsbåtarna lägger till. Placeringen ger en vidunderlig utsikt över färgsprakande solnedgångar i Ålands hav. ”Sveriges vackraste utsikt!”, var det en av de större dagstidningarna som skrev för några år sedan.

Sedan sommaren 2020 drivs restaurangen av Teo Doverhagen. I restaurangen, som sommartid har öppet varje dag från och med midsommarafton. hittar du upp uppdaterade menyer med både klassiska rätter som strömming och skagen, men även flera mästerverk inspirerade kockarnas världsomsvepande meriter med influencer från allt ifrån Peru till några av Stockholms bästa krogar & restauranger. 

Arholma Nord

På öns norra sida, endast 1 km från handelsboden och dit skärgårdsbåtarna anländer ligger den nya skärgårdskrogen på Arholma Nord. Krogen ligger ner mot vattnet med en härlig uteservering och här finns möjlighet att äta både lunch och middag. Det finns också en härlig frukostbuffé samt ett närliggande fik med hemmagjorda godsaker.

På Arholma Nord finns förutom mat och dryckesmöjligheter också boende samt möjlighet att prova en Ziplinetur eller kajaksväng, hyra cykel samt gå en guidad tur i den gamla militäranläggningen.

Arholma Nord är en plats dit där du gärna kommer tidigt på morgonen och sedan stannar till sena kvällen.

För att läsa mer om Arholma Nord, klicka gärna här. 

Österhamns Pensionat

Österhamns Pensionat är beläget på Österhamnsvägen, nära Österhamn på ön. Pensionat har varit i familjens ägo sedan 1922.  Huset är idag varsamt renoverat och förutom genuint boende  i skärgårdsmiljö erbjuds du också utsökt mat och plats för upp till 50 sittande gäster.

Pensionatet har öppet året runt och erbjuder även weekendpaket, julbord och catering. Pensionatet kan även abonneras för middagar, konferenser eller tillställningar. Anna och Ingas matfilosofi är att laga god mat med rena smaker från grunden. I så stor utsträckning det är möjligt använd lokalproducerade råvaror och närodlade grönsaker.

Sommartid erbjuds frukost, lunchpaket och middagssoppa vid förbeställning.

Läs gärna mer på pensionatets egen hemsida.