Arholma

directions_bus directions_boat
store
event
wb_sunny

Bredband Arholma - info

24jul15:30Bredband Arholma - info

Detaljer

IP Only kommer inte ansluta våra fastigheter till bredband, vi måste hitta en annan väg! 

Välkommen till informationsmöte på Dansbanan den 24:e juli kl 15:30.

I slutet av mars ordnade Länsstyrelsen en konferens på Arholma (Ö för Ö, http://www.oforo.se) med syfte att ”möta varje ö:s förutsättning”. På konferensen bildades ett antal projekt, bl.a. ett för att ”identifiera leverantör av bredband till Arholma och Björkö”

Bredbandsprojektet har under våren haft kontakt bl.a. med ledningen på IP Only, Norrtälje Energi och Norrtälje Kommun. Vår slutsats av dessa kontakter är att IP Only inte kommer att leverera bredband till oss. Vi är inte längre (fr.o.m. början på hösten) bundna av avtal med IP Only.

Måndagen den 18/6 hade vi ett möte med Norrtäljes kommunledning samt med Norrtälje Energi. De bekräftade vår slutsats att IP Only inte kommer att leverera bredband då det inte är ”marknadsmässigt intressant” med avseende på kostnader för att dra fiber till fastigheterna. De bidrag som tidigare funnits från EU och regering är inte längre tillgängliga.

Norrtälje Energi har stamnät draget genom Björkö till Arholma, och är villiga att skapa ett gemensamt projekt med kommun och våra föreningar för att hitta en lösning för oss. En förutsättning för det är såklart att det finns ett intresse från fastighetsägarna för detta. Vi kom överens om att det bästa sättet att undersöka detta är om alla som är intresserade av bredband, oberoende av leverantör och teknik, anmäler intresse till Norrtälje Energi, som delar med sig av den informationen till oss. Med den informationen kan vi sedan hitta den bästa lösningen. 

 

Om du är intresserad av att få bredband anmäl ditt intresse här (intebindande);  www.arholma.net  

Arholma 26/6
Projektgruppen för bredband till Arholma och Björkö

Mer

Tid

(Tisdag) 15:30

Plats

Arholma Dansbana

760 41 Arholma, Sweden

Kommentarer inaktiverade.